Birleşik Kıbrıs Partisi Kadın Meclisi Sözcüsü Hediye Yiğiter, AKP’nin, Kıbrıs’ın kuzeyinde suni İslam’a dayalı örgütlenmesinin son sürat devam ettiğini belirterek, “  Kıbrıs’ın Kuzeyinde yapılanmasına açıkça göz yumulan dini dernek ve tarikatlar bilinçli ve örgütlü bir şekilde uygulanan toplumu dönüştürme projesinin bir parçasıdır. Bu yapılanmaların amacı, Kıbrıs Türk toplumunun laik, çağdaş yaşam biçimini suni İslam’a dayalı, gerici bir yaşam biçimine dönüştürmektir” dedi.

Çanakkale kampı adı altında 5000 orta öğretim öğrencisinin Çanakkale’ye taşınmasının ve Milli Eğitim Balkanlığı’nın da buna göz yummasının manidar olduğuna vurgu yapan Yiğiter, “ Bu kampın amacı,  geleceğin gençlerinden başlayarak toplumu dindar bir yapıya dönüştürmek ve Kıbrıs Türk toplumunun kimlik ve kültürünü yok etmektir. Bu noktada, sessizliği tercih eden Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’e çağrımız, susmak yerine laik, demokratik, çağdaş bir toplumun temel taşı olan çağdaş ve laik eğitim sistemini koruyacak ve ilerletecek önlemleri bir an önce hayata geçirmesidir” dedi.

“ Muhalefetteyken Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin kapatılması, kuran kurslarının yasaklanması, din dersinin zorunluluğunun kaldırılması dahil bir çok konuda mangalda kül bırakmayan Sn. Özyiğit, tam da vaat ettiklerini yapabileceği bir makamda iken dut yemiş bülbüle dönmüştür. Bu iki yüzlü siyaset kabul edilemez” diyen Yiğiter, Bakanlık çatısı altında görev yapan elçilik müşavirinin direktifleriyle işlerin yürüdüğünün ayan beyan ortada olduğunu belirterek,  “ O müşavir Milli Eğitim Bakanlığı’nda gölge Bakan olarak mı yer alıyor” diye sordu.

Yiğiter, Birleşik Kıbrıs Partisi’nin, Kıbrıs Türk toplumu üzerinde mahalle baskısı oluşturularak, laik, çağdaş toplum yapısının ortadan kaldırılmasını engellemek için kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceklerine vurgu yaptı.