İzzet İzcan: İki devletli çözüm modelini reddediyoruz.

Yazan |22 Temmuz, 2024|

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Türkiye’nin Kıbrıs’a askeri müdahalesinin 50. yılında Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen ve “ İki devletli çözüm siyasetinin kalıcı barışı sağlamanın tek yolu olduğunu “ ileri süren tezkereyi reddettiklerini açıkladı.
Tezkerenin kabulünün hemen ardından, UBP’nin benzer bir kararı Kuzey Kıbrıs Meclisinden geçirme çabası içine girmesi, Kıbrıs’taki statükocu kesimlerin, Ankara’daki AKP […]

İzzet İzcan: Hangi yüzle o koltuklarda oturuyorsunuz ?

Yazan |8 Temmuz, 2024|

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, UBP-DP-YDP hükümetinin yolsuzluk batağına batmış, Başbakanından Müdürlerine kadar yasadışı işler çeviren bir yönetim olduğunu vurguladı.
Sadık Gardiyanoğlu istifa etmelidir.
Özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın kriminal olaylarla anılıyor olması, Bakanlıkta geçmişte görev yapan bir Müsteşar ve Özel Kalem Müdürünün tutuklanmış olması, görevdeki bakanlık Müdürü ve Özel Kalem Müdürü Oğuz Köse’nin […]

İzzet İzcan: Statükocular halkı sanık sandalyesine oturtacaklar.

Yazan |24 Haziran, 2024|

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıslı Rumların malları üzerine inşaat yapan İsrailli iş adamı Aykut’un tutuklanmasının ardından, Kuzey Kıbrıs’ta Kıbrıslı Rumlara ait arazi üzerine konut yapan Alman vatandaşının da gözaltına alınmasının, mülkiyet konusunda yeni bir sürecin başladığını gösterdiğini vurguladı.
Kıbrıs sorununun çözümü değil, hukuk yolu ile hesaplaşmanın gündeme geldiğini belirten İzzet İzcan, zor ve […]

İzzet İzcan: Kıbrıs halkı tehlike altındadır .

Yazan |21 Haziran, 2024|

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın, Kıbrıs ve Kıbrıstaki askeri üslerin kendilerine karşı kullanılması durumunda, Kıbrıs’ı hedef yapacaklarını açıklaması, ülkemizin tehlike içerisinde olduğunu gösterdiğini vurguladı.
“ Kıbrıs Cumhuriyeti’nin İsrail ile askeri ve ekonomik ilişki içerisinde olması, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamları desteklemeyi gerektirmez “ diyen İzzet İzcan,
“ Gazze’deki savaş, Ortadoğu ve […]

İzzet İzcan: Faşist ve ırkçı davranışları reddediyoruz

Yazan |20 Haziran, 2024|

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, ülkede yabancılara karşı gelişen ırkçı davranışların artış gösterdiğini belirterek, gerekli önlemlerin alınmasını talep etti. Ülkenin sorma gir hanına dönüşmesinin bunda önemli payı olduğunu belirten İzzet İzcan, öfkenin sıradan yabancı insanlardan çıkartılmasının kabul edilmez olduğunu vurguladı.
Mağusa’daki Glapsides plaj çalıştırıcısının “ Plaja Pakistanlı ve siyahi kişiler giremez “ diye pankart […]

İzzet İzcan: KIB-TEK’in peşkeş çekilmesini engellemeliyiz.

Yazan |14 Haziran, 2024|

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, Ercan Havaalanı sahibi Emrullah Turanlı’nın, 92 Milyon TL’yi bulan elektrik borcunun ödenmemesinin hırsızlık olduğunu açıkladı. Vatandaşın borcunun 675 TL’ye erişmesi durumunda otomatik olarak elektriğinin kesildiğini hatırlatan İzzet İzcan, 5 dönemdir bir kuruş ödemeyen Emrullah Turanlı’nın, Türkiye’deki AKP iktidarı ve UBP-DP-YDP hükümetinden güç aldığını vurguladı.
Elektrik enerjisini kesmek isteyen EL-SEN […]

BKP, MYK: AP seçiminde sandığa giderek, AKEL listesine oy verelim

Yazan |6 Haziran, 2024|

Birleşik Kıbrıs Partisi Merkez Yürütme Kurulu, 9 Haziran Pazar günü gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde halkımızı sandığa gitmeye çağırdı.
Seçimlerin Kıbrıs Rum tarafı ile bir ilgisi olmadığını, Avrupa Birliğinin seçimi olduğunu dile getiren BKP Merkez Yürütme Kurulu, katılımın artmasının, AB-Kıbrıs Türk toplumu ilişkilerine olumlu katkı yapacağını vurguladı.
“ Kıbrıs Türk toplumunun geleceği çözüm, barış ve AB üyeliğindedir […]

İzzet İzcan: Sermayeye hizmet etmekten vazgeçin.

Yazan |28 Mayıs, 2024|

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, UBP koalisyon hükümetinin sorunları çözmek yerine, hayvancı ve üreticilerle çatışarak ekonomik kaos yarattığını vurguladı.
Ankara’daki AKP iktidarının peşine takılarak, yüksek faiz ve enflasyon politikalarını takip ederek, hayatı pahalılaştırdığını belirterek, “ Yaşananların tek sorumlusu siyasi iktidardır “ dedi.
Dünyada hiçbir ülkenin üretimi yok ederek kalkınamadığını dile getiren İzzet İzcan, Başbakan Ünal […]