Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, halkın büyük bir kesiminin hayat pahalılığı karşısında sürekli borçlanarak ve borcunu borçla kapatarak yaşamaya çalıştığını vurguladı.

Dövizde meydana gelen yükseliş ve hayat pahalılığı karşısında işçilerin, üreticilerin, esnafların, küçük işletmelerin ve halkın büyük bir kesiminin daha da yoksullaştığını ve borç batağına saplandığını kaydeden Korkmazhan, “2013 yılında çek yasağına girenlerin sayısı 2 Bin 910 iken 2015 başında bu rakam 3 bin 500 civarına ulaşmıştır. Ülkede çek yasağı enflasyonu yaşanmaktadır. Bunu yanında ödenmeyen kredi kartı ve donuğa düşen banka borçları geçtiğimiz senelerin kat kat üzerindedir” dedi.

Kıbrıs gibi küçük bir ülkede bu verilerin çok ciddi oranlar olduğunu kaydeden Korkmazhan, önlem alması yönünde sürekli çağrıda bulunmalarına rağmen CTP-BG/DP-UG hükümetinin hiçbirşey yokmuş gibi hareket ettiğini vurguladı.

CTP-BG/DP-UG hükümeti halkın parasını yandaşlarına ulufe dağıtır gibi dağıtmaktadır.

Agari ücretliyi, üretici kesimleri, esnaf ve küçük işletmecileri, kısaca emeği ile geçinen halkın büyük kesimini kaderine terk eden CTP-BG/DP-UG hükümetinin, halkın vergileri ile oluşturulan bütçeyi ve ülke kaynaklarını ulufe dağıtır gibi yandaşlarına dağıttığını vurgulayan BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, “KIB-TEK’e 135 kişi, Kalkınma Bankası’na 35 kişi sınavsız ve partizanca istihdam edilmiştir. Para babalarına bağışladıkları vergi borçları Milyonlarca TL’dir. Örtülü ödeneklerden harcanan paralar ile seçim giderleri karşılanmaktadır. Seçim üstü yüzlerce kırsal kesim arsası dağıtılmıştır. 1 yıllık ek mesai ödenekleri için 80 Milyon TL, 144 müşavir için 18 Milyon TL ayrılmıştır” dedi.

Yükselen döviz ve hayat pahalılığı karşısında halkı koruyucu tedbirlerin hayata geçrilmesi yönünde çağrısını yineleyen Korkmazhan, bütçe ve ülke kayankalarının halkın ihtiyaçlarını karşılamak için eşitlik ve adalet anlayışı içerisinde kullanılması talebinde bulundu.