Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, Güney Kıbrıs Meclisi’nin, Yunanistan’la birleşmeyi öngören “1950 plebisitinin” Güney Kıbrıs’taki okullarda etkinliklerle kutlanması yönünde aldığı kararın talihsiz, yanlış ve Kıbrıs sorunu çözüm sürecine katkı yapmayacak bir karar olduğunu belirtti.
Konu ile ilgili açıklama yapan İzzet İzcan “İçinde bulunduğumuz bu kritik aşamada faşist ELAM partisinin peşine takılarak fanatik ve bağnaz politikalar benimseyen AKEL dışındaki Kıbrıslı Rum siyasal partileri kınıyoruz”dedi.

 

         Kıbrıs tüm Kıbrıslıların ortak evidir.

Kıbrıs tüm Kıbrıslıların ortak evidir diyen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “Günümüz dünyasında çok kimlikli ve çok kültürlü Avrupa ailesi içerisinde yer alan Kıbrıs adasında hâla daha Yunanistan’la birleşmeyi kutlamaya çalışmak yeni maceralar aramaktan başka bir şey değildir” dedi.

ENONİS ve TAKSİM politikaları Kıbrıs’ı felakete sürüklemiştir.
ENONİS ve TAKSİM Kıbrıs’ı felakete sürükleyen emperyalist politikaların ürünü olmuş ve yerli milliyetçilerin yardımıyla Kıbrıs’a acı ve ızdıraptan başka bir şey taşımamıştır diyen İzcan “Yapılması gereken görüşme sürecini baltalamak değil, BM nezaretinde yürütülen ve Birleşik Federal Kıbrıs’ı hedefleyen görüşmelere destek olmaktır” dedi.
Kıbrıs eğer kurtulacaksa bunun yolunun birleşik ortak bir vatandan geçtiğini vurgulayan BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “BKP fanatizme ve her türlü milliyetçiliğe karşı çıkarak, yurdumuzun birliğini ve insanlarımızın kardeşliğini savunmaya devam edecektir” dedi.